C21_pvc_ploce1PVC_SIPKE_VISE

PVC sivi – ŠIPKE I PLOČE

Područje primjene PVC ploča i šipki

pvc_plocePVC ploče se koriste u hemijskoj, elektronskoj, tekstilnoj industriji za izradu raznih posuda i rezervoara; u gradjevinarstvu za izradu pregrada; u marketinškoj industriji kao reklamni panoi, kao površine za izradu
sajamskih štandova, transparenata; u industrijama gdje se koriste štanc mašinei služe kao podloga za krojenje, štancanje i sl.; od ploča se izrađuju pogonska vrata u industrijskim halama; idealne su za izradu plastenika i natkrivanje objekata kao što su sportske dvorane, skladišta itd.

Ploče se izrađuju postupkom ekstrudiranja. Površina im je glatka ili u različitim strukturama. U mogućnosti smo ih isiporučiti prozirne ili u velikom spektru boja, te u rasponu debljina od 1 do 8 mm. Mogu bit otporne na delovanje hemikalija (kiseline, lužine, masti, ulja). Lako se režu, lepe, vare i termoformiraju. Uz upotrebu određenih aditiva, ploče mogu biti otporne na utecaj UV zračenja dok određeni aditivi mogu usporavati ili sprečavati gorenje.


Tvrdi PVC pripada kategoriji termoplastika sa amorfnom strukturom
, veoma je čvrst i ima veliki modul elastičnosti. Ima izuzetne električne karakteristike, posebno pri malim naponima i frekvencijama.
Tvrdi PVC je fiziološki inertan, što ga čini pogodnim za korišćenje u prehrambenoj industriji. Ova primena zavisi samo od tipa stabilizacije PVC-a.
Dobar je električni izolator i upija veoma malo vode, a moguće ga je lepiti i variti.

Osnovne vrste ploča su:

  • tvrde ploče
  • ravne obične obojene
  • ravne visokoojačane obojene
  • ravne prozirne glatke
  • ornament prozirne
  • valovite prozirne i neprozirne
  • meke ploče
  • prozirne
  • obojene

Specificna gustina – ρ [g/cm3] 1,4

Temperatura primene [oC] 70

ISPORUKA

– šipke: ø 6 ÷ 200 [mm]
– ploče: ≠ 1 ÷ 50 [mm]
– ploče formata: 1220 x 3000 [mm]
– cevi: po porudžbini

OSOBINE I MESTO PRIMENE TERMOPLAST MATERIJALA-PVC-a

primenjuje se zbog svojih odličnih otpornosti na kiseline u hemijskoj, prehrambenoj, tekstilnoj industriji , ima izuzetno dobre osobine zavarivanja.

Vrlo je otporan na kiseline te se najčešće koristi pri izradi kada i posuda
za galvanizaciju u hemijskoj, prehrambenoj i tekstilnoj industriji kao
i za izradu ventilacijskih otvora i sistema. Spajanje varenjem i
lepljenjem s namjenskim ljepilom omogućava vrlo široku primjenu.
pvc_kadepvc_ventilatorpvc_pumpe

PVC folije meke-debljina 0,10mm,koristi se u galvanizaciji za zaštitu delova koji se ne galvaniziraju,odnosno obmotavaju se sa pvc mekom folijom koja je elasticna i prijanjajuca za povrsine koje ne treba galvanizirati.

t-primene do 80 C